top of page
Jag vågar2.jpg
new arrivals

KÄNNA

Med utställningen Känna vill vi inspirera oss själva och andra att ta ansvar för hur vi känner, tänker och är mot varandra. Det är intressanta och viktiga frågor eftersom det till stora delar styr våra liv och avgör hur vi mår. 

 

Hur skulle våra liv t ex kunna se ut om vi vågade testa nya vägar lite oftare, som vi t ex frågar oss i Kännas inledande bild. 

Vår lekfulla och reflekterande utställning har ställts ut på Scandic Järva Krog och Scandic TALK under 2018/2019 och finns nu tillgänglig att hyra. Den passar väl in både i privat och offentlig miljö som tankeväckande utsmyckning. Det går också att köpa bildserien i sin helhet eller en och en. Välkommen in i vår butik

 

I vår butik finns också kalender, vykort, affischer och affirmationskort att köpa. Vid försäljning av bilder och produkter från Känna går 15% av överskottet till MIND. En väletablerad, ideell organisation som jobbar för psykisk hälsa.

IMG_2140.jpg

...det som spelar roll och det vi kan påverka är hur vi framför vår historia...

״

״

MINNESRESAN

Under 2019 genomförde vi ett konstprojekt i samarbete med Kavat Vård AB på ett av deras äldreomsorgsboenden, Brahem. Utifrån samtal med de livsvisa äldre skapade vi ett antal konstinstallationer kring deras liv och minnen.

Minnesresan visar de äldres berättelser så som vi tolkat dem, formgivna med bild, text och olika rekvisita för att väcka och stimulera flera sinnen. Vår målsättning var att visa konst på plats och på så sätt skapa en mötesplats för samtal och interaktion. 

Vernissaget gav verkligen det resultat vi hade hoppats på. Fantastiska samtal bubblade mellan de äldre, anhöriga och personal kring livet.  Det var så roligt och spännande att få lyssna på deras berättelser och se ljuset i deras ögon tändas av minnena från förr.

Läs gärna den fina artikeln i ÖstermalmDirekt, vars fotograf och skribent var på plats och bevakade vernissaget av Minnesresan.

Minnesresan finns nu tillgänglig att hyra som utsmyckning. Den passar såväl in på andra äldreboenden som i offentlig miljö.

IMG_8266.jpg
bottom of page