top of page

Fotomakare Ewa Malmsten

Idag delar jag ett personporträtt på min kollega Ewa. Fotografen i vår WiMiartduo.


Ewa är en av de mest positiva människor jag känner. Det är hennes natur. Inget är krångligt och lösningsfokuset är stort. Det är en styrka i vårt samarbete. Samtidigt är hon en av de mest tidsoptimistiska personer jag känner. Eller tidsorealistiska som jag ibland säger eftersom egenskapen både har sina för- och nackdelar 😊. I båda egenskaperna excellerar hon över mig.


Det gör hon förvisso och helt naturligt också när det kommer till fotografering och bildkommunikation. Hon har ett 35-årigt yrkesliv i bagaget från branschen och har hunnit med allt från assisterande hundår, mörkrumsjobb, fotografering på förskolor, porträttfotografering, eventfotografering, varumärkesstärkande fotografering, bildberättande foto och mycket mer.


Tidigt i vår bekantskap fotograferade hon mig och min familj (barn 4, 8, 11) både ute och inne. Det mest bestående minnet från det är hur hon lyckades fånga alla samtidigt och särskilt den yngste. Han var som uppslukad av Ewa där hon balanserade runt på en liten stege för att få rätt vinkel, samtidigt som hon hojtade kaninfis med jämna mellanrum, till hans stora nöje.


Just att vara jordnära och äkta tror jag är ett par av Ewas framgångsfaktorer. Man känner sig direkt bekväm och trygg med henne och det är en nyckel för att man ska våga släppa kontrollen, slappna av och vara sitt bästa framför kameran. Det som står på hennes hemsida stämmer väl; det man gör med Ewa är inte bara en fotografering utan en bildresa där hon är en trygg, lyhörd och innovativ chaufför.


I WiMiart bildskapar vi tillsammans och de bildkoncept och kompositioner som vi tar fram ger Ewa sedan liv med hjälp av van blick, lång erfarenhet och proffsig teknik. Samtidigt coachar hon tålmodigt mig som amatörfotograf så att jag nu kan bidra med gångbara bilder i våra projekt. Inte längre bara av tur, utan för att jag börjar fatta galoppen. Eller försiktig trav kanske vi har kommit till. Det visar också på ett signum för Ewa. Hon älskar samarbete och positivt nätverkande där vi:et är viktigare än jaget och inställningen är att det blir bra först om båda parter är nöjda.


Har du en bildidé som du vill förverkliga – tveka inte att höra av dig till Ewa!
21 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla

1 Comment


Vilken underbart fint text 💖 Ni två är en dynamisk duo

Like
bottom of page